Mai mult de două miliarde de doze de vaccin s-au administrat la nivel global

vaccin.jpg

Se vaccineaza din ce in ce mai putini romani desi autoritatile incearca in continuare sa trezeasca interesul pentru imunizare.
Se vaccineaza din ce in ce mai putini romani desi autoritatile incearca in continuare sa trezeasca interesul pentru imunizare.
Sursa imaginii: 
(Sursa: MEDIAFAX FOTO/Remus Badea)

Potrivit calculelor agenției France Presse, extrase din surse oficiale, peste două miliarde de vaccinuri Covid-19 au fost administrate în întreaga lume, la şase luni de la debutul campaniei de imunizare.

Aproximativ doua miliarde 200 de milioane de doze de vaccin au fost adiminstrate în 215 de ţări şi teritorii.

Lider este încă Israelul, care a condus cursa de la început, cu circa şase din 10 persoane complet vaccinate. Este urmat de Canada cu 59% din populaţie cu cel puţin o doză, Regatul Unit cu 58,3%, Chile cu 56,6% şi Statele Unite cu 51%, anunță France24.

Tot șase din 10 doze au fost administrate în cele mai populate trei ţări din lume: China (704,8 milioane de doze), SUA (296,9 milioane) şi India (221 milioane).

Aproximativ patru din 10 persoane din Uniunea Europeană au primit cel puţin o doză, Germania conducând cu 43,6%, urmată de Italia 40% şi Franţa şi Spania cu 39,4%.

În același timp, şase ţări din lume nu au început încă să vaccineze: Coreea de Nord, Haiti, Tanzania, Ciad, Burundi şi Eritreea.

Este încă o inegalitate uriaşă în răspândirea vaccinurilor, cu doar 2,5 doze la 100 de oameni în Africa faţă de 87 la 100 în SUA şi Canada şi 47 în Europa.

Cel mai răspândit vaccin este Oxford / AstraZeneca, administrat în 170 din cele 215 de ţări în care au început campaniile.

Acesta este urmat de Pfizer / BioNTech, utilizat în cel puţin 97 de ţări; Moderna – cel puţin 46, Sinopharm – 45, Sputnik-V – 40, Johnson & Johnson – 29 de țări.