​Peste 5.500 de persoane, vaccinate la maratonul organizat la Sala Palatului și Biblioteca Națională

7655958-mediafax_foto-andreea_alexandru.jpg

Sute de persoane așteaptă la rând pentru a se vaccina cu vaccinul anti-covid produs de Pfizer, la Biblioteca Națională din București, în prima zi a Maratonului Vaccinării - Editia de București
Image source: 
Mediafax Foto - Andreea Alexandru

Maratonul vaccinării anti-covid, cel mai mare de acest gen organizat până acum, continuă în Capitală. Ieri,sute de oameni au așteptat la coadă ca să se imunizeze împotriva coronavirusului cu ser produs de Pfizer. Evenimentul va dura până luni dimineață. Poate veni oricine dorește, doar cu buletinul, fără programare. 

Potrivit organizatorilor, la Maratonul Vaccinării – Ediția București, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, au fost vaccinate 5.547 persoane. 

Astfel, la Sala Palatului au fost vaccinate 3.361 de persoane, dintre care 773 în timpul nopții, iar la Biblioteca Națională a României au fost imunizate 2.186 de persoane, dintre care 554 în timpul nopții.

Maratonul Vaccinării - ediția București se desfășoară în perioada 7 - 10 mai, în două locații, Sala Palatului și Biblioteca Națională, însumând 50 de fluxuri de vaccinare. Vaccinul utilizat este cel produs de compania Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.