Se redeschid restaurantele și cinematografele din Constanța

cazinou-constanta-landscape-1193350_1920.jpg

Cazinoul din Constanța
Image source: 
pixabay.com

În orașul Constanța incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a scăzut simțitor, motiv pentru care Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit marți pentru decide ce măsuri se impugn în perioada următoare.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență vrea ca relaxarea să aibă loc astfel încât numărul cazuri să fie în continuă scădere.

Limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică de 3/1000 de locuitori în orașul Constanța.

Principalele măsuri sunt:

- Se menține obligativitatea purtării măștii de protecție.

- Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

- Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.

- Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

- Se deschid restaurantele şi cafenelele în interior, fără a depăşi 30% din capacitate.

- Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00-22:00.

- Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

- Sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise.

- Competiţiile sportive se pot desfăşura fără spectatori.

- Se permite desfăşurarea de către sportivii profesionişti, legitimaţi şi/sau de performanţă a activităţilor de pregătire fizică în bazine acoperite sau aflate în aer liber, iar activităţile de pregătire fizică în spaţii închise sunt permise numai cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minimum 7 mp/persoană.