Rusia a produs primul vaccin anti-Covid-19 din lume pentru animale

carnivac-cov.jpg

Sursa imaginii: 
sortiraparis.com

Cercetătorii ruși au produs primul lot de 17.000 de doze de vaccin anti-Covid-19 din lume pentru animale, a anunţat vineri Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia – Rosselkhoznadzor.

Încă de luna trecută, Rusia a înregistrat Carnivac-Cov, după ce testele au arătat că a generat anticorpi împotriva coronavirusului la câini, pisici, vulpi şi nurci, scrie Agerpres.

Acest prim lot va fi furnizat mai multor regiuni din Rusia, a precizat Rosselkhoznadzor într-un comunicat oficial.

Mai multe companii din Germania, Grecia, Polonia, Austria, Kazahstan, Tadjikistan, Malaezia, Thailanda, Coreea de Sud, Liban, Iran şi Argentina şi-au exprimat interesul pentru a achiziţiona serul.

Trebuie spus că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la riscul transmiterii virusului între oameni şi animale. Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia a declarat că vaccinul va putea să protejeze speciile vulnerabile şi să împiedice mutaţiile virale.

Circa 20 de organizaţii sunt gata să negocieze înregistrarea şi furnizarea vaccinului către ţările lor. Documentele pentru înregistrarea în străinătate, în special în Uniunea Europeană, sunt în curs de pregătire”, a spus Rosselkhoznadzor – Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia.