New York City s-ar putea redeschide complet de la 1 iulie

new york.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Cel mai mare oraș din estul SUA intenționează să se „redeschidă complet” la 1 iulie, după mai mult de un an de restricții induse de coronavirus, a declarat joi primarul Bill de Blasio, scrie agenția Reuters.

Anunțul a fost făcit după vaccinarea unui mare procent din cei peste opt milioane de locuitori ai orașului.

"Suntem pregătiți pentru deschiderea magazinelor, a birourilor companiilor și a teatrelor la capacitate maximă", a spus de Blasio la postul „MSNBC”.

Acesta a declarat că optimismul său cu privire la revenirea iminentă a orașului la normal reflectă succesul unui efort masiv de a face vaccina locuitorii. El a spus că 6,3 milioane de doze de vaccin au fost administrate în orașul cu aproximativ 8,3 milioane de locuitori.

Vedem că s-au vaccinat extraordinar de mulți oameni”, a spus el. "Știam că efortul de vaccinare va crește și va crește și a trebuit să continuăm să lucrăm din greu la asta".

Totuși, nu a fost clar imediat modul în care planurile primarului se vor potrivi cu cele ale guvernului, care are controlul asupra restricțiilor de funcționare a restaurantelor și a altor afaceri.

Acum, New York Yankees și Mets solicită celor care participă la jocuri de baseball să facă un test Covid-19 rapid sau să prezinte dovezi ale vaccinării înainte de a intra pe stadioane. Prezența este limitată la 20% din capacitate.

De asemenea, teatrele de pe Broadway au început să se redeschidă în această lună pentru evenimente speciale, în fața unui public limitat.

Acest comunicat al lui De Blasio vine la o zi după ce guvernatorul orașului New York, Andrew Cuomo, a anunțat o serie de măsuri de relaxare pentru restaurante, terase și barurile marii metropole americane.