Medicii de familie vor primi mai mulți bani pentru fiecare vaccin anti-COVID administrat în cabinet

medici_de_familie.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de guvern de miercuri creșterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19, în cabinetele proprii.

Guvernul României a aprobat în ședința de guvern de creșterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete, de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare, transmite Ministerul Sănătății. 

Astfel, ordonanța de urgență aprobată astăzi pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie, de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei/inoculare. Acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare. 

Modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.