Coronavirus UK: 95% din cei peste 50 de ani vaccinați în Anglia

margaret_keenan.jpg

Margaret Keenan
Margaret Keenan este prima persoană din lume inoculată cu un vaccin omologat oficial
Image source: 
NHS England

Procentul celor vaccinați contra Coronavirus în vârstă de peste 50 de ani a atins 95% în Anglia, potrivit datelor Serviciului Național de Sănătate (NHS Anglia). În Regatul Unit peste 33 de milioane de persoane au primit prima doză, iar aproape 11 milioane au primit-o și pe a doua.

Circa 95% din persoanele de peste 50 de ani din Anglia (unde locuiește 85% din populația UK) au primit prima doză de vaccin anti-Covid, anunță NHS Anglia.

Procentul de inoculare la persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 49 de ani este de 59% după ce a început să li se ofere vaccinul la începutul acestei luni.

Dar absorbția în rândul personalului de îngrijire la domiciliu - unul dintre primele grupuri cărora li s-a oferit vaccinul - este încă în jur de 80%, în ciuda încercărilor de a-i face cât mai mulți să se inoculeze.

Între timp, Covid nu a mai fost principala cauză de deces în Anglia și Țara Galilor în martie, pentru prima dată din octombrie, potrivit datelor Oficiului Național de Statistică.

Alte 18 persoane din Marea Britanie au murit în decurs de 28 de zile de la testarea pozitivă pentru Covid-19, conform cifrelor guvernamentale prezentate joi, aducând totalul la 127.345.

Au existat, de asemenea, 2.729 de cazuri noi confirmate de laborator ale virusului în Marea Britanie.

Cele mai recente cifre de vaccinare arată că peste 33 de milioane de persoane din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, peste 10 milioane primind ambele doze.

Datele guvernului arată că miercuri au fost administrate alte 117.909 prime doze, precum și 416.784 al doilea vaccin.

Între timp Margaret Keenan - prima persoană care a fost vaccinată în Marea Britanie - a lăudat campania de vaccinare calificând-o drept “incredibilă”.

În vârstă de 91 de ani, ea a primit vaccinul Pfizer-BioNTech pe 8 decembrie 2020 la Spitalul Universitar din Coventry, în fapt prima persoană din lume inoculată cu un vaccin omologat oficial.

Într-o discuție online cu directorul executiv al NHS, Sir Simon Stevens, Margaret Keenan, originară din Enniskillen, Irlanda de Nord, a cerut tuturor celor care nu s-au vaccinat să o facă:  “E un fleac, nu simți nimic”, a spus ea.