Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministerul Sănătății a republicat Lista națională a experților medicali, varianta fără încălcarea regulilor GDPR

Secretarul de stat Andrei Baciu a semnat ordinul privind lista experților medicali, cu modificarea primei variante în care au apărut, în mod eronat, datele personale ale acestora.

Conform Ministerului Sănătății, Baciu a parafat, luni, „ordinul de modificare a Ordinului Ministrului Sănătății nr. 513 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății publice nr. 1.344/2006 pentru aprobarea Listei naționale a experților medicali”.

Menționăm că, în noul document, din cuprinsul Listei naționale a experților medicali au fost retrase informațiile care încălcau Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. În prezent, lista care cuprinde experții medicali naționali respectă toate prevederile legale în vigoare”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Amintim, le 13 aprilie, Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial o listă cu 500 de medici și numerele lor de telefon încălcând securitatea datelor cu caracter personal. Ulterior, a fost declanșată o anchetă în interiorul ministerului.