O artistă din Ucraina concepe designul monedelor de colecție canadiene

monede2.png

Sursa imaginii: 
mint.ca

Anna Shinlova-Bucciarelli, o artistă născută în Ucraina, a fost desemnată de Monetăria Regală a Canadei pentru a concepe designul monedelor aniversare și de colecție puse în circulație anual de instituție, transmite publicația pravda.com.

Până în prezent a realizat crochiuri pentru 14 monede oficiale, dintre care cea mai importantă a fost cea  dedicată reginei Elisabeta a II-a, care are pe revers un trandafir, floarea preferată a reginei.

Concepția designului unei monede durează de obicei 2-3 luni. Foarte puțini artiști ajung să lucreze pentru Monetăria Regală, iar proiectele acceptate trebuie ulterior aprobate de mInisterul Finanțelor. ”Desigur, Regina are ultimul cuvânt”, explică artista.

Ea spune că a fost atrasă de pictură încă din clasele primare, apoi la școala de artă din Kiev, iar inspirația și-o trage din stilul popular ucrainean, cunoscut sub denumirea de ”Petrykivka”.

”Profesorii mă criticau deseori pentru că nu respectam regulile: îmi plăcea să folosesc multe culori și nuanțe strălucitoare”, povestește ea în interviul acordat pentru Pravda.

În 1997 Anna dădea examen de admitere la facultatea de istorie a Universității din Kiev, dar în 1998 familia sa a decis să emigreze în Canada. S-a stabilit la Toronto, unde a trebuit să continue studiile liceale. La vârsta de 26 de ani a absolvit facultatea de științe economice, dar a continuat să picteze din pasiune. O parte din lucrări le-a postat pe Internet și astfel a reușit să atragă atenția reprezentanților Monetăriei regale.

 Artista a colaborat și la campania publicitară a producătorului de automobile Jaguar, în 2014, iar doi ani mai târziu a lucrat pentru un proiect Starbucks.

 

Articol realizat cu sprijinul Valeriei Kovalenko, în cadrul proiectului Europa Plus

Traducere de Andreea Sefciuchevici, după pravda.com