Bilanț COVID 19 - 4151 de noi cazuri și record de pacienți în secțiile ATI - 1456 de pacienți

Incidența cazurilor de COVID - 19 a scăzut în București sub 7 la mie, potrivit Direcției de Sănătate Publică. Astfel, indicele se situează la valoarea 6,85 la 1000 de locuitori.

4.151 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică  în ultimele 24 de ore, din peste 21.000 de teste efectuate, PCR și rapide. În același interval, 97 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. Astfel, rata de pozitivare este mai mare decât cea înregistrată ieri / peste 19 la sută. În schimb, numărul celor depistati cu Coronavirus în capitală a scăzut la 638 de persoane, fapt care a determinat și scăderea coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București, la valoarea de 6,85 la mia de locuitori. La ATI sunt 1.456 de pacienți internați.  

Totodată, incidența cazurilor de COVID a scăzut în București sub 7 la mie, potrivit Direcției de Sănătate Publică. Astăzi valoarea înregistrată este de 6,85 la mia de locuitori, după o săptămână în care incidența a stagnat la puțin peste 7 la mie.  Incidența cazurilor a început să crească de la jumătatea lunii februarie. Pe 21 martie s-a trecut de pragul de 5 la mie, iar pe 28 martie a fost depășit pragul de 7 la mie. Cea mai mare incidență a fost pe 31 martie, când, potrivit raportărilor oficiale, valoarea a fost de 7,08. În vigoare sunt măsuri restrictive noi, însă când numărul cazurilor și implicit incidența vor scădea, autoritățile vor lua în calcul relaxarea restricțiilor. O incidență a COVID-19 de peste 7 cazuri la mia de locuitori prevede că localitatea respectivă intră în scenariul cu restricții valabile de vineri până duminică. Asta înseamnă terase, magazine, mall-uri cu program până la ora 18:00 și interdicție de circulație de la ora 20:00. În localitățile în care rata de incidență depășește 7,5 la mia de locuitori, aceste măsuri sunt valabile pentru toate zilele săptămânii.