După ce a scăpat de carantină, Berlinul impune purtarea măştilor FFP2

Măştile cu un grad ridicat de protecţie vor deveni obligatorii în multe locuri publice din Berlin începând de miercuri. Decizia autorităților vine în contextul în care Germania se confruntă cu valul trei al pandemiei.

 

Autorităţile berlineze doresc să menţină câţiva paşi minori către relaxarea lockdownului naţional, înăsprind în acelaşi timp regulile care vizează testarea.

Rezidenţii capitalei germane au criticat deja pe reţelele de socializare noile regulile privind purtarea măştilor, unul dintre motivele de nemulţumire fiind preţul mai ridicat al măştilor de tip FFP2.

Potrivit noilor reguli, acestea vor trebui purtate în mijloacele de transport publice, în cabinetele medicale, spitale, centre de îngrijire, magazine şi instituţii culturale, a adăugat aceasta.

Germania se confruntă în prezent cu un al treilea val sever de infecţii cu noul coronavirus, provocat în mare parte de varianta britanică a virusului. Autoritățile intenționau să extindă lockdown-ul până pe 18 aprilie, însă după ce planul restricțiilor a fost aspru criticat de cetățeni, cancelarul Angela Merkel a decis să anuleze restricțiile care urmau să fie impuse de Paștele Catolic.