Elev al unui colegiu din Ploiești, admis la Universitatea Harvard

harvard-1401205_1920.jpg

Universitatea Harvard este în top 3 mondial al celor mai bune universităţi din lume conform QS World University Rankings 2021
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Un elev al  Colegiului Naţional "Ion Luca Caragiale" din municipiul Ploieşti este unul dintre cei 747 de candidaţi care au fost acceptaţi la Universitatea Harvard, a anunţat, joi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Universitatea Harvard este în top 3 mondial al celor mai bune universităţi din lume conform QS World University Rankings 2021, fiind cotată pe primul loc în ceea ce priveşte reputaţia în rândul angajatorilor.

 

Doar 747 de candidați din cei 10.000 care au depus aplicații au fost admişi, printre care şi Rareş Avram, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" Ploieşti, la profilul Matematică-informatică, intensiv Informatică, transmite  Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, citat de Agerpres. 

"Rareş Avram a fost pasionat de Informatică încă din clasa a V-a, fiind elevul doamnei profesor Daniela Lica. A participat la 6 ediţii consecutive ale Olimpiadei Naţionale de Informatică, până în clasa a X-a inclusiv, obţinând mai multe medalii. La sfârşitul clasei a IX-a, a fost unul dintre reprezentanţii României la Competiţia Internaţională Mathematical Grammar School Cup Belgrade, unde a obţinut medalia de argint la Informatică şi medalia de bronz la disciplinele Matematică şi Fizică. A fost unul dintre fondatorii echipei de robotică infO(1)Robotics a Colegiului Naţional 'Ion Luca Caragiale' Ploieşti, cu care a obţinut numeroase premii la campionatul naţional de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, în cele 2 sezoane de participare", precizează Inspectoratul Şcolar.

Universitatea Harvard este în top 3 mondial al celor mai bune universităţi din lume conform QS World University Rankings 2021. Pentru promoţia curentă, au fost acceptaţi pentru a începe cursurile la această universitate doar 2 elevi români, rata globală de acceptare fiind de doar 7%. Dintre cei 747 de candidaţi acceptaţi, doar 91 provin din afara Statelor Unite, din 67 de ţări ale lumii, arată sursa citată.