Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Varianta braziliană a coronavirusului îi poate reinfecta pe 60% dintre cei care au fost deja bolnavi

covid brazilia.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Anticorpii nu au efect în cazul variantei denumită „P1”, iar descoperirile evidenţiază viteza şocantă cu care acesta a evoluat, devenind varianta dominantă în doar două luni, anunță „Mirror”.

Organizaţia de Sănătate Publică din Anglia a semnalat deja şase cazuri de infectare cu tulpina „P1” în Marea Britanie.

Cu alte cuvinte, dacă 100 de persoane au fost infectate anul trecut, undeva între 25 şi 61 dintre ele sunt susceptibile la infecţia cu P1. În mod surprinzător, am constatat că sunt în creștere rapidă cazurile”, a declarat profesorul Ester Sabino.

Profesorul Sharon Peacock, director COG-UK şi microbiolog la Universitatea Cambridge, a declarat că nu există încă dovezi dacă imunitatea la varianta Kent ar putea proteja sau nu împotriva „P1”: „Ştim că P1 s-a răspândit în destul de multe ţări şi 25 de ţări au raportat prezenţa acestuia. Deci, este răspândit în întreaga lume”.

De asemenea, oamenii de ştiinţă au fost şocaţi când Manuas a fost măturat de un al doilea val de coronavirus, deoarece primul val a fost atât de sever.

Până în octombrie, 76% din populaţie a dezvoltat anticorpi, de aceea se aştepta ca acest lucru să genereze un grad ridicat de imunitate. Alarma a fost declanşată când infecţiile au crescut din nou în 2021, iar secvenţierea genomică a identificat P1 drept vinovat. Această nouă variantă a arătat 17 mutaţii, dintre care 10 sunt legate de proteina crucială în ceea ce priveşte modul în care virusul pătrunde în celulele umane.

O examinare a probelor virale vechi a sugerat că noua tulpină a apărut pentru prima dată în Brazilia în noiembrie.

În plus, cercetările braziliene sugerează că „P1” este de 1,2 şi 1,4 ori mai transmisibil decât variantele iniţiale de coronavirus.