COVID-19 | Primii 31 de roboți de dezinfecție au ajuns în spitale din UE

roboti_covid.jpg

Image source: 
Facebook/Comisia Europeană

Comisia Europeană a anunțat, vineri, că 31 de roboți pentru dezinfecție în spitale au fost trimiși în 12 state membre, fiind primii din totalul de 200 pe care îi achiziționează pentru a reduce și a limita răspândirea coronavirusului.

„Astăzi, două spitale slovene au primit doi dintre primii roboți achiziționați de Comisie pentru dezinfectarea camerelor pacienților, contribuind astfel la reducerea și limitarea răspândirii coronavirusului. Alți 29 de roboți de dezinfecție sunt în spitale din Belgia, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Croația, Lituania, Luxemburg și Olanda”, precizează o informare a Comisiei Europene prin care anunță că „primii roboți de dezinfecție din UE ajung în spitale”, potrivit G4Media.ro.


Image source: 
Facebook/ Comisia Europeană

„Este mai sigur pentru personalul spitalului, deoarece nu mai trebuie să manipuleze, să transporte sau să depoziteze substanțe chimice toxice, periculoase sau corozive”, precizează Comisia.

Roboții, furnizați de compania daneză UVD Robots, care a câștigat o licitație de urgență, pot dezinfecta o cameră de spital de dimensiuni standard în cel mult 15 minute, utilizând lumina ultravioletă. Procesul este controlat de un operator, care va fi amplasat in afara spatiului dezinfectat, pentru a evita orice expunere la lumina UV.


Image source: 
Facebook/Comisia Europeană

La o singură încărcare, robotul poate dezinfecta peste 18 camere.