Supermaket-urile și mall-urile din București vor limita accesul clienților

berbeceanu.jpg

De luni vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive în Capitală.
De luni vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive în Capitală.
Image source: 
M.A.I.

Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții centrelor comerciale și ai marilor magazine, care vor limita accesul clienților pentru a evita aglomerația.

Prefectul declară și că magazinele au cerut prelungirea programului, până la ora 23:00, însă au direcționați cu acestă solicitare către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru că decizia restricționării programului magazinelor până la ora 21:00 a fost luată prin hotărâre de guvern, la propunerea CNSU:

"Au existat astfel de solicitări - extinderea programului magazinelor de la 21:00 la 23:00. Programul de funcționare a magazinelor este reglementat normativ prin hotărâre de guvern, astfel că noi, ca și comitet municipal, nu putem interveni peste. Există și restricția de circulație pentru ora 23:00. I-am rugat să transmită cererea la CNSU, iar aceștia vor analiza cererea și vor propune măsuri", a afirmat Traian Berbeceanu.

Prefectul Capitalei a mai spus că a discutat cu reprezentanții supermarketurilor și ai mall-urilor să permită intrarea în magazin a unui anumit număr de oameni, pentru a evita aglomerația:

"Practic, vor limita numărul de clienți care vor intra în mall sau supermarket, la suprafața magazinului", a spus Berbeceanu.