Coronavirus la un an de la apariție: Peste 1,5 milioane decese și aproape 65 de milioane de cazuri diagnosticate

Marea Britanie, țara cea mai dur lovită din Europa de pandemia cu noul coronavirus, a depășit joi pragul de 60.000 de morți, arată un bilanț comunicat de autoritățile sanitare.

Alte 7.661 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, în urma a puțin peste 32 de mii de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de aproape 24%. În ultima zi au decedat alte 211 de persoane - un record absolut, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.252 de pacienți.

Bilanțul total al îmbolnăvirilor, de la debutul pandemiei, a depășit 492 de mii, conform datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Azi vor fi făcute publice detaliile campaniei de vaccinare anti-Covid-19. Aceasta a fost aprobată ieri în CSAT.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că "este foarte posibil ca la începutul anului viitor România să beneficieze deja de prima tranşă de vaccin anti-COVID-19, cu un număr de circa un milion de doze".

Și Moscova își va deschide mâine noile centre de vaccinare primele categorii care urmează să primească vaccinul fiind profesorii, doctorii și asistenți socialii, a anunțat primarul capitalei ruse. De altfel Președintele Vladimir Putin a ordonat încă de miercuri autorităților ruse să înceapă de săptămâna viitoare vaccinarea în masă contra noului coronavirus.

Belgia va începe la 5 ianuarie campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, a anunţat premierul Alexander De Croo, iar Polonia estimează că va începe vaccinarea în februarie. Vaccinările vor fi efectuate în cabinetele medicilor generalişti, în spitalele de suport Covid-19 şi vor exista de asemenea unităţi mobile de vaccinare.

În Franța vaccinarea împotriva Covid-19 va fi gratuită pentru toată lumea, a anunțat premierul Jean Castex, indicând, de asemenea, că un milion de persoane vor fi vaccinate cu prioritate în ianuarie.

Între timp Marea Britanie, țara cea mai dur lovită din Europa de pandemia cu noul coronavirus, a depășit ieri pragul de 60.000 de morți, arată un bilanț comunicat de autoritățile sanitare.

În Statele Unite recordul de decese din 15 aprilie a fost depășit. Autoritățile americane au raportat cel mai mare număr de decese Covid-19 de până acum, cu peste 550 mai mare decât fostul record, consemnat în aprilie, potrivit Guardian. Președintele-ales al Statelor Unite, Joe Biden i-a cerut imunologului Anthony Fauci, personalitate ştiinţifică foarte respectată în SUA, să facă parte din echipa sa de lucru privind combaterea Covid-19.

Membru al celulei de criză de la Casa Albă pentru răspunsul la coronavirus, Fauci a fost ținta unor atacuri virulente din partea lui Donald Trump, care a minimalizat constant amenințarea acestei pandemii care a făcut până în prezent peste 275.000 de morți în Statele Unite. Între timp foștii președinți americani George W. Bush, Bill Clinton și Barack Obama se arată dispuși să se vaccineze public împotriva COVID-19 pentru a-i încuraja pe americani să aibă încredere în vaccin.