COVID-19 | Explozie de cazuri în România: Două județe înregistrează o rată de infectare de peste 4 la mie

Autoritățile raportează joi cel mai grav bilanț zilnic de COVID-19 în România, de la debutul pandemiei. Sunt cu mult peste 6 mii de noi cazuri confirmate și crește exponențial și presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă. Două județe înregistrează o rată de infectare de peste 4 la mie. 

6.481 de cazuri din puțin peste 36 de mii de teste au fost raportate în ultimele 24 de ore și este pentru prima dată când  se depășește și, iată, cu mult, pragul psihologic de 6 mii de îmbolnăviri noi. S-au înregistrat alte 83 de decese, iar la terapie intensivă sunt internați 868 de pacienți. Din nou, un record. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 625 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Capitala a înregistrat la rându-i un record de noi cazuri de coronavirus - 1.129, în timp ce județele Timiș și Cluj continuă să raporteze cele mai multe cazuri - peste 370. În alte 6 județe, în ultima zi au fost raportate peste 200 de noi îmbolnăviri de COVID-19.

Județele Cluj și Sălaj au o incidență de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 14 zile, de peste 4 la mie, respectiv 4,3 și 4,11. În București, indicele este de 3,69. 
Potivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, totalul cazurilor de COVID-19 raportate de la începutul pandemiei în România a ajuns la  229.040. 

.