Școlile, creșele și universitățile din București se închid de mâine. Masca, obligatorie în toate spațiile publice

sefa_ambulanta_bucuresti_negationisti_covid_boala.jpg

Masca a devenit obligatorie în spațiile deschise aglomerate din București (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Andreea Alexandru)
Masca a devenit obligatorie în spațiile deschise din București (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Andreea Alexandru)

Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență a adoptat luni mai multe măsuri ca urmare a depășirii în Capitală a pragului de infectări cu coronavirus de 3 cazuri la mia de locuitori, potrivit anunțului făcut de Mariana Stancu Țipișcă, purtător de cuvânt al Prefecturii București:

  • Începând cu ora 00.00 în această noapte se suspendă activitatea didactică față în față în școli, licee, inclusiv creșe și universități, timp de 14 zile
  • Cinematografele și sălile de spectacole se închid din 20 octombrie
  • Masca devine obligatorie în toate spațiile publice din 20 octombrie
  • Resturantele și cafenelele se vor închide în interior din 20 octombrie; este permisă activitatea operatorilor economici care au clienți cazați în hoteluri și pensiuni.
  • A fost interzisă activitatea operatorilor economici licenţiaţi pentru jocurile de noroc

Mariana Stancu Țipișcă a anunțat că în scurt timp va fi emis un comunicat oficial al Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență.

Reamintim că rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în București încă de duminică, iar legislația valabilă pe perioada stării de urgență dă puterea comitetelor județene să adopte restricții timp de 14 zile pentru a scădea rata infectării. 

România înregistrează 2.466 cazuri noi de coronavirus din doar 8.040 de teste. Asta înseamnă că peste 30 de teste dintr-o sută au fost pozitive. Alți 59 de oameni au murit din cauza infecției cu SARS-COV-2.  757 pacienți sunt internați la ATI. Până luni, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor făcute la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 322 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 5.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 18.10.2020 (10:00) – 19.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.296. Dintre acestea, 757 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.860.226 de teste. Dintre acestea, 8.040 au fost făcute în ultimele 24 de ore, 5.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.359 la cerere.