România în pandemie: Focare la Iași. Peste 50 de persoane de la un spital de Psihiatrie, infectate

focare_iasi.jpg

Image source: 
pixabay.com

Peste 50 de persoane, în majoritate pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Pădureni-Grajduri (Iași) au fost diagnosticate cu noul coronavirus. Este un focar și la Târgu Frumos, la Centrul de Servicii Sociale, informează DSP Iași.  După capitală, cel mai afectat județ este Iași, care a raportat sâmbătă 295 de noi cazuri de COVID-19, urmat de Timiș, cu 202 cazuri.

 

Focarul de la spitalul de Psihiatrie s-a agravat în ultimele două zile. 44 de pacienți și 7 angajați au fost acum confirmați pozitiv. 

La Târgu Frumos 16 persoane sunt infectate: 8 salariați și 8 beneficiari. Beneficiarii bolnavi au fost izolați în centru, iar angajații urmează să fie evaluați în serviciile de specialitate. Ancheta este în desfășurare pentru identificarea contacților direcți în unitate.

Primii pacienți cu forme ușoare de COVID 19 sunt internați la Spitalul mobil de la Lețcani, Iași

La aproape opt luni de la licitație, spitalul mobil primește primii pacienți bolnavi de COVID 19. Instalațiile de oxigen sunt însă încă în probe,  astfel încât directorul spitalului de Boli Infecțioase refuză să deschidă secția de Terapie Intensivă, amintește corespondenta RFI Violeta Cincu. Ministrul sănătății a evaluat vineri personal spitalul de la Lețcani.