Coronavirus în România: Nou bilanț grav. Peste 3.900 de cazuri și record de pacienți la ATI

covid_bilant.jpg

Image source: 
pixabay.com

3.952 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost raportate sâmbătă, 17 ocotmbrie de autorități, iar bilanțul total, de la debutul pandemiei, a depășit 176 de mii de cazuri. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 63 de decese. Iar la Terapie Intensivă sunt internați 745 de pacienți, un nou record,  potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Până astăzi, 17 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 176.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 129.556 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 3.952 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, se arată în comunicatul autorităților. 

| Câte cazuri noi de Covid-19 sunt în ultimele 24 de ore în Romania. Bilanţ actualizat.

13 județe au raportat sâmbătă peste 100 de noi îmbolnăviri. Cele mai multe noi cazuri de coronavirus din România, 446, continuă să fie raportate în București. 

Cu o zi înainte (vineri, 16 octombrie) se înregistraseră 4.026 cazuri noi și 75 de decese, cifre record pentru România, de la declanșarea epidemiei.  

France Presse amintește că toată Europa se confruntă cu un val doi agresiv al pandemiei și relatează că o nouă serie de măsuri restrictive intră în vigoare sâmbătă pe continent: restricții de ciruclație în metropolele franceze, inclusiv Paris, școli închise în Polonia sau interdicții de socializare în Marea Britanie.