Paris: Un profesor a fost decapitat de un atacator ucis apoi de poliție. Este luat în calcul un act terorist

atentat_paris.jpg

Image source: 
rfi.fr

Procurorii antiterorism din Franța anunță că un bărbat a fost decapitat în Conflans Saint-Honorine, lângă Paris, iar presupusul atacator a decedat după ce a fost împușcat de polițiști într-o altă suburbie a Capitalei.

Conform unei surse din poliție, citată de Agenția France Presse, victima este un profesor de istorie de la Conflans Sainte-Honorine, care a arătat recent elevilor săi caricaturi despre Mahomed, în timpul unei ore de curs.

Acesta a fost ucis pe drumul public, nu departe de colegiul său din Bois d'Aulne.

O ancheta a fost deschisă pentru „asasinare în legătură cu o acțiune teroristă” și „asociație criminală teroristă”, a precizat Parchetul Național Antiterorist, tot pentru AFP.

Brigăzii criminalistică din orașul aflat la circa 50 de km nord-vest de Paris, a fost chemată pentru o persoană suspectă, care rătăcea în jurul unei școli.

Acolo, polițiștii au descoperit victima și la 200 de metri mai departe, în orașul Eragny, au încercat să oprească un bărbat care purta un cuțit și care i-a amenințat. Au tras spre el, rănindu-l grav, iar acesta a decedat în scurt timp.

În zonă a fost instalat un perimetru de securitate și a fost apelat serviciul de geniști, din cauza suspiciunii unei veste cu explozibil.

După acest incident, ministrul de Interne – Gérald Darmanin, care era în Maroc, a decis să se întoarcă imediat la Paris.

De asemenea, președintele Emmanuel Macron s-a deplasat vineri seară la locul atacului, a anunțat președinția franceză.

Mai înainte, șeful statului a trecut prin unitatea de criză înființată la sediul Ministerului de Interne.


Image source: 
france24.fr