Record la vânzarea de televizoare la nivel mondial - creștere cu până la 81%

televizor.jpg

Image source: 
france24.fr

În întreaga lume, între lunile iulie și septembrie, vânzările de televizoare au atins un record absolut, cu peste 62 de milioane de unități, conform datelor „TrendForce”, preluate de „The Verge”. 

Dintre marii producători, Samsung, LG și chinezii de la TCL – care dețin brand-ul Phillips, au cele mai bune cifre de vânzări

Foarte mult a contat faptul că oamenii stau mai mult acasă și au timp mai mult. Calculele „statista.com” arată că în ultimii 5 ani s-au vândut anual, pe plan global, circa 210 milioane de televizoare.

Anul acesta, între iulie și septembrie s-au cumpărat 62 de milioane de aparate, cu 13% mai mult decât în aceiași perioadă a anului trecut și cu 39% mai mult decât în trimestrul al 2-lea din 2020, când vânzările au fost afectate de restricțiile de deplasare și de problemele furnizorilor, care nu au putut livra mărfuri.

În Top 5 al vânzărilor din aceasta vară, conduce Samsung: 14,2 milioane de unități, urmat de LG: 7,9 milioane, TCL: 7,3 milioane, Hisense: 5,5 milioane și Xiaomi: 3,4 milioane de televizoare.

De asemenea, față de astă primăvară,  vânzările Samsung au crescut cu 67%, iar cele ale LG, cu 81%.