Bătaie la metrou între fanii echipelor din liga a 3-a CS Steaua şi Dinamo 2

bataie_metrou.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Membrii galeriilor echipelor de fotbal din eșaloanele inferioare, Steaua şi Dinamo, s-au încăierat la metrou, înaintea meciului direct din Liga a 3-a, care s-a jucat în Ştefan cel Mare.

Un dispozitiv de jandarmii a intervenit în forță pentru a calma spiritele, iar doi membri ai forțelor de ordine au fost loviți.

Circa 100 de suporteri ai echipelor Steaua şi Dinamo 2 s-au întâlnit la stația Ştefan cel Mare şi au devenit violenți, creând panică în rândul călătorilor.

Deși jandarmii au intervenit rapid, iar suporterii au fost scoşi de la metrou, doi jandarmi au fost răniți în confruntare.

„În jurul orelor 15.00, în proximitatea stadionului Dinamo s-au adunat două grupuri de suporteri, un grup de aproximativ 60 de suporteri dinamoviști și un grup de aproximativ 100 de suporteri steliști. În momentul în care jandarmii au încercat separarea celor două grupuri și dispersarea lor, suporterii au intrat în conflict cu forțele de ordine. Grupul de suporteri steliști a revenit în stația de metrou Ștefan cel Mare, iar în momentul conducerii suporterilor doi jandarmi au fost loviți fiind necesară intervenția pentru imobilizarea și reținerea agresorilor”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

În jur de 30 de persoane au fost duse la secția de poliție, iar asupra unora dintre persoanele care se aflau în zona metroului au fost găsite mai multe obiecte interzise, care puteau pune în pericol siguranța persoanelor, au transmis jandarmii.

În prezent se fac verificări, inclusiv sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini în care se observă cum jandarmii îi trag pe suporteri afară din tren şi îi somează să se aşeze pe peron, cu faţa în jos, sau îi trântesc, pe unii lovindu-i cu bastoanele din cauciuc.