Carantinarea, înlocuită cu testarea tuturor pasagerilor pe aeroport?

ghisee_de_imbarcare_la_aeroportul_orly_de_langa_paris_24_iunie_2020.jpg

Ghisee de îmbarcare la Aeroportul Orly de lânga Paris, 24 iunie 2020.
Ghisee de îmbarcare la Aeroportul Orly de lânga Paris, 24 iunie 2020.
Sursa imaginii: 
STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Transportatorii aerieni globali cer testarea pentru Covid-19, pe aeroporturi, a tuturor pasagerilor curselor internaţionale. Companiile din sector militează astfel pentru eliminarea carantinării călătorilor care, în opinia lor, amplifică scăderea traficului aerian provocând probleme financiare majore pentru companiile din sector.

Șeful Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aerieni susține că testele cu antigen, rapide şi ieftine, care pot fi administrate și de personalul non-medical, ar urma să fie disponibile pe aeroporturile din întreaga lume în următoarele săptămâni.

Între companiile care promovează noile teste, se află și o firmă germană care susține că va lansa un test cu pentru Covid-19 care să ofere rezultatul în doar 15 minute şi care ar putea fi distribuit pe aeroporturi, dar şi pe stadioane.

Testele cu antigen sunt mai rapide dar mai puţin sensibile şi, din acest motiv, există o probabilitate mai mare  ca unele cazuri pozitive să fie ratate, comparativ cu variantele PCR, dar diferenţa de acurateţe dintre cele două tipuri de teste a scăzut.