Educația sexuală: opțiune, nu prioritate, pentru al 17-lea an școlar la rând

Camelia Suraianu, directoare executivă a Societății de Educație Contraceptivă și Sexuală: Deși sunt obligatorii de 16 ani, cursurile de educație sexuală au ajuns la maximum 7% dintre elevi începând din 2010 și până acum.

Multe dintre cursurile opționale vor avea de suferit anul acesta, unul dintre ele este educația sexuală.

Regăsită din acest an școlar  în curriculă sub denumirea de “educație pentru viață și sănătate”, materia riscă să fie dată uitării se teme Camelia Suraianu, directoarea executivă a Societății de Educație Contraceptivă și Sexuală în contextul în care România se află încă pe primul loc în Europa la capitolul mame minore și prostituție.

“În condițiile absenței pandemiei erau foarte puține școli care includeau în oferta lor acest opțional”, spune specialistul.

Care este cauza?

“Tematica rămâne un subiect învăluit într-un mister care generează tot felul de idei care nu au legătură cu ceea ce se întâmplă în timpul orelor de educație sexuală“, detaliază directoarea executivă a Societății de Educație Contraceptivă și Sexuală care mai precizează că “de cele mai multe ori școlile nu ajung în etapa în care părinții sunt întrebați dacă își doresc  să se predea această materie la clasă.”

Deși sunt obligatorii de 16 ani, cursurile de educație sexuală au ajuns la maxim 7% dintre elevi din 2010 și până acum explică. Camelia Suraianu, directoarea executivă a Societății de Educație Contraceptivă și Sexuală spune că astfel de teme vor fi introduse în orarul școlilor doar la presiunea părinților.

Educația sexuală: opțiune, nu prioritate pentru al 17-lea an școlar la rând