Calea ferată Gara de Nord-Aeroportul Otopeni este gata în proporție de 97%

Un comunicat al CFR Infrastructură anunță că lucrările de pe linia care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni sunt aproape finalizate.

CFR comunică și că la stația „Aeroport" mai sunt de executat lucrări de finisaje interioare, de montare a instalaţiilor electrice, de așternere a membranei pe peroane, de instalare a difuzoarelor, camerelor video, dar și lucrări de alimentări cu apă și realizare rigolă de preluare a apelor, precum și de montare a parapetului de protecție:

„Pe întregul traseu a fost montată linia de cale ferată, iar constructorul execută în prezent ultimele lucrări de buraj și profilare mecanică”.

De asemenea, mai sunt de făcut lucrări la viaduct, lucrări de suprastructură, dar și la drumuri:

„Proiectul Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă București – FAZA I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București prevede construirea unei căi ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu 3 podete, un viaduct de 1,52 km lungime (37 de pile și o culee) care supratraversează DN1 şi o stație CF, cu linie dublă, la Terminalul T1”, se mai arată în comunicat.

Valoarea contractului este de 398,1 milioane lei, lucrarea fiind finanțată din fonduri europene nerambursabile.