Coronavirus: India stabilește un nou record global al îmbolnăvirilor raportate în 24 de ore

Membrii unei familii înmormântează o rudă decedată din cauza Covid 19

Membrii unei familii înmormântează o rudă decedată din cauza Covid 19
Membrii unei familii înmormântează o rudă decedată din cauza Covid 19
Sursa imaginii: 
AP / Mediafax Foto

Record de cazuri noi de coronovirus raportate de o țară în 24 de ore. India a confirmat sâmbătă peste 90.000 de cazuri noi de infectare cu Covid 19, stabilind astfel un nou record global pentru o singură zi.

În acest ritm, India va depăși mâine cel mai probabil Brazilia devenind a doua cea mai afectată ţară din lume prin prisma numărului total de infectări, cu peste 4,1 milioane de cazuri.

Pe prima poziție se află Statele Unite, unde au fost confirmate 6,4 milioane de cazuri şi aproape 193.000 de decese.

Autoritățile de la New Delhi au raportat și un număr foarte mare de decese. În ultimele 24 de ore au murit 1.065 de oameni care contractaseră boala, în această ţară bilanțul total al deceselor depășind borna 70.000.

Experţii medicali afirmă că India se confruntă cu al doilea val al epidemiei în anumite regiuni ale sale şi că numărul de cazuri a crescut din cauza dezvoltării capacităţilor de testare şi din cauza relaxării restricţiilor ce vizau deplasările cetăţenilor indieni.

Guvernul indian va redeschide parţial serviciul de transport cu metroul în capitala ţării, New Delhi, începând de luni.

Pandemia nu se va încheia în acest an întrucât noul coronavirus s-a răspândit din marile oraşe în alte zone ale ţării, a declarat Randeep Guleria, directorul All India Institute of Medical Sciences din New Delhi, într-un interviu acordat postului India Today TV. Numărul cazurilor de coronavirus ar putea să crească înainte ca această curbă a infectărilor să se aplatizeze, a adăugat el.

Deşi India a înregistrat cel mai mare număr de cazuri zilnice de coronavirus raportate pe plan global în ultima lună, Guvernul de la New Delhi doreşte să redeschidă companiile şi întreprinderile locale pentru a relansa economia naţională, afectată de pandemia de COVID-19.