Conducătorul aplicației Zoom a câștigat 5 miliarde de dolari în doar o zi

eric_yuan_ceo_zoom.jpg

Image source: 
rfi.fr

Averea lui Eric Yuan, CEO-ul platformei de videoconferinţe Zoom, a crescut cu 5 miliarde de dolari într-o singură zi, după ce compania pe care o conduce a raportat creşteri record în al 2-ea trimestru, anunță Business Insider.

Zoom a declarat că vânzările din trimestrul al 2-lea au fost mai mari cu 355% față de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, miliardarul american născut în China – Eric Yuan, se alătură unui grup din care fac parte magnați precum Elon Musk şi Jeff Bezos, care au înregistrat creşteri record în timpul pandemiei de coronavirus.

Serviciul de videoconferinţe a făcut mai mulţi bani în ultimele trei luni decât în tot anul 2019, fiindcă numărul oamenilor care lucrează de acasă a crescut masiv, datorită crizei provocate de Covid-19.

Acţiunile platformei au crescut de aproape patru ori anul acesta, reuşind să depășească estimările deja optimiste ale analiştilor.

După ultimele rezultate, Zoom şi-a actualizat ținta de venituri pentru anul fiscal 2021 de la 1,78-1,8 miliarde de dolari, la 2,37-2,39 miliarde de dolari.

„Bloomberg” estimează că averea lui Yuan ajunge acum la 16,4 miliarde de dolari, o creştere de 360% de la începutul anului.

Deasemenea, valoarea de piaţă a Zoom a ajuns la 129 de miliarde de dolari.