Consiliul Național al Elevilor: Începerea anului școlar este o nebuloasă

Miniștrii Educației și Sănătății au prezentat marți normele pentru reluarea anului școlar în siguranță, pe fondul crizei sanitare. Distanțare de un metru, circuite în școli, diferențierea orarului la clasele primare și purtarea obligatorie a măștii, mai puțin la copiii de grădiniță. Acestea sunt câteva dintre măsurile anunțate de Monica Anisie și Nelu Tătaru.

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, spune la RFI că de fapt cei doi miniștri nu au clarificat situația legată de începerea anului școlar, ci mai mult au adâncit confuzia.

El crede că ”declarațiile celor doi miniștri au fost un exemplu ca la carte de discurs care nu transmite de fapt nimic. Știm sigur că vom începe școala, dar e posibil să nu, începem fizic unde se poate, dacă nu, începem online sau hibrid, adică a fost o nebuloasă completă, nu ni s-a transmis nimic nou, de fapt. Se perpetuează o stare de fapt, în care nimeni nu înțelege nimic și foarte important, poate chiar cel mai important, directorii și autoritățile locale, cei care sunt responsabili de facto în teritoriu pentru începerea anului școlar nu înțeleg nimic și aici ar trebui deja să ne fie frică, atunci când oamenii care au responsabilitatea de a ne asigura nouă, în calitate de elevi și profesorilor, siguranță în școală, nu mai înțeleg nimic din partea autorităților, atunci cred că e cazul să ne îngrijorăm”.

 
Rareș Voicu, despre normele pentru începerea școlii