China reduce din restricțiile de călătorie pentru europeni

aeroport_wuhan.png

În aeroportul Tianhe din Wuhan pasagerii sunt în continuare obligați să poarte mască
Sursa imaginii: 
AFP via France24

China a redus din restricțiile de intrare în țară pentru europenii din 36 țări, la câteva luni după ce mii de persoane au rămas blocate în această țară când China și-a închis granițele și a redus din zboruri pentru a încetini răspândirea epidemiei.

Aproape tuturor cetățenilor străini li s-a interzis să intre în țară când Beijingul a introdus măsurile în martie, chiar și celor cu permis de ședere, angajaților sau persoanelor care aveau familii aici.

Dar în această săptămână, China a anunțat că va relaxa câteva dispoziții birocratice pentru europenii care vor să se întoarcă în China.

Noile reguli le vor permite europenilor cu pașaport din 36 țări să intre în China - inclusiv celor din Franța, Germania și Regatul Unit- care au un permis de ședere valid pentru a aplica pentru viză fără scrisoare de invitație, conform unei înștiințări de la Ambasada chineză din Berlin publicată miercuri.

Toți cei care se întorc în China trebuie să reaplice pentru vize deoarece documentele de călătorie emise înainte de pandemie au fost anulate.

Până acum, China permitea unui număr mic de lucrători străini calificați să se reîntoarcă, dar doar cu scrisori speciale de invitație oficiale- un proces care s-a dovedit foarte lent.

Ministrul de Externe al Chinei a spus într-o declarație publicată luni că europenii cu pașapoarte vor putea „să aplice pentru viza în China gratuit”.

Oricine vine din străinătate trebuie să facă testul COVID-19 și să urmeze o carantină de 14 zile- și, în plus, va trebui să-și găsească un bilet de avion, în condițiile în care Beijingul a ordonat o reducere drastică a zborurilor internaționale la sfârșitul lui martie, prețurile devenind exorbitante.

Air France a primit permisiunea să opereze trei zboruri pe săptămână între China și Franța de la sfârșitul lui august.

 

Traducere de Smaranda Teodoriu, după France24