Canada: Tinerii până în 39 de ani, majoritari în bilanțul cazurilor de COVID-19

În Canada, tinerii adulţi au devenit majoritari în bilanţul noilor cazuri raportate, după cum arată cele mai recente cifre. Autoritățile îi îndeamnă pe tineri să fie prudenți și să nu se simtă invincibili în fața virusului.

Canadienii cu vârste cuprinse între 20 și  39 de ani constituie o majoritate netă în bilanţul noilor cazuri de COVID-19 recenzate în Canada, anunță autoritățile. Rata de incidenţă a bolii a fost cea mai ridicată pentru tinerii bărbaţi şi tinerele femei cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani (14,4 respectiv 13,8 cazuri la 100.000 de persoane), care au fost urmaţi în acest clasament de persoanele din categoria de vârstă 30-39 de ani.

Din totalul cazurilor de COVID-19 semnalate de Agenţia pentru Sănătate Publică săptămâna trecută, "63% vizau tineri care aveau mai puţin de 39 de ani, din care o treime (31%) au fost spitalizaţi".

În Canada, săptămâna trecută au fost semnalate în medie 485 de cazuri noi de infectare în fiecare zi la nivelul întregii ţări.
În condiţiile în care ieşirea din izolare continuă în Canada, speicaliștii îndeamnă populația la prudenţă şi să respecte măsurile de distanţare fizică şi de igienă.

"Atât timp cât nu va exista un vaccin, coabitarea cu COVID-19 nu va fi lipsită de riscuri", atrag atenția aceștia. Recomandările specialiștilor sunt respectate în mare parte în Canada. Totuși, la sfârșitul săptămânii au avut loc câteva manifestații împotriva purtării măștii în  Quebec, aceasta devenind obligatorie în provincie.