Donald Trump, pentru prima dată cu mască în public

trump_masca.png

Donald Trump, pentru prima dată cu mască în public, Washington, 11 iulie 2020
Sursa imaginii: 
France24

Președintele Donald Trump a apărut sâmbătă în public purtând mască, pentru prima oară de la începutul pandemiei. Evenimentul s-a produs la un spital militar de lângă Washington, unde președintele a mers ca să discute cu militarii aflați acolo în îngrijire, dar și cu medicii și asistenții.

Nu a fost orice mască, ci una personalizată, albastru închis, în ton cu costumul, și cu sigla prezidențială brodată într-o parte.

Donald Trump a spus că el niciodată nu a fost împotriva măștilor, ci doar că trebuie purtate la momentul potrivit.

Cu alte ocazii, Donald a declarat că nu va purta mască și chiar l-a luat peste picior pe rivalul său din alegerile prezidențiale, democratul Joe Biden, când acesta a apărut în public purtând mască.

Atitudinea liderului de la Casa Albă pare să se fi schimbat însă de săptămâna trecută, când a declarat la Fox News că este total de acord cu măștile și chiar îi place cum arată când poartă mască.

Reamintim că unul dintre prietenii săi politici, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care avea o atitudine sceptică și nu purta niciodată mască, s-a îmbolnăvit până la urmă de COVID-19.

Statele Unite au înregistrat un nou record de cazuri zilnice. 66.000 de oameni au avut teste pozitive sâmbătă. Numărul total al îmbolnăvirilor a trecut de 3,3 milioane, dar a scăzut numărul deceselor.