Românii așteaptă până la 3 ore la singura vamă deschisă între Bulgaria și Grecia

capture_forum_grecia_fb.jpg

Image source: 
Facebook Forum Grecia

Un singur punct de frotieră este deschis pentru turiști între Bulgaria și Grecia: Kulata - Promachonas. Mașinile înaintează în ritm de melc pe ultimii 3-4 kilometri până în Grecia. Testările pentru coronavirus sunt făcute aleatoriu și par să fie vizați cei care au călătorit anterior în țări cu grad ridicat de risc precum Germania, Suedia sau Marea Britanie, spune Dan Adrian Drăgan, reprezentant al comunității Forum Grecia.

Coloana de mașini de la singurul punct de frontieră deschis dintre Bulgaria și Grecia se întinde (luni) pe trei kilometri. Este o îmbunătățire față de zilele trecute când coada de la Kulata-Promachonas a fost și de cinci ori mai mare. Potrivit lui Dan Adrian Drăgan, reprezentant al comunității Forum Grecia, comunicarea autorităților elene lasă de dorit, iar faptul că omologii din România preiau informațiile fără să le verifice a făcut ca mulți români să fie plimbați de la o vamă la alta.
În privința testelor pentru coronavirus, el spune la RFI că sunt făcute aleatoriu, dar că par să fie vizați cei care au călătorit anterior în țări cu grad ridicat de risc precum Germania, Suedia sau Marea Britanie. În opinia lui Dan Adrian Drăgan, Grecia nu-și va închide granițele pentru români așa cum a făcut în cazul sârbilor pentru că ar risca prăbușirea turismulului. Totuși, o parte dintre românii care și-au planificat vacanța în Grecia se gândesc să o anuleze. Unii se tem de teste și de rezultatulor lor, alții sunt descurajați de starea mare de incertitudine alimentată și de bâlbele de comunicare ale autorităților.