Oana Mosoiu, expert educațional: Profesorii corectori nu au suficient timp pentru a parcurge lucrările așa cum ar trebui

scoala_6.jpg

Italia redeschide școlile, în timp ce autoritățile anunță  distribuire zilnică de măști gratuite și teste de salivă rapide pentru elevi.
Italia redeschide școlile, în timp ce autoritățile anunță distribuire zilnică de măști gratuite și teste de salivă rapide pentru elevi.
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Pe fondul neîncrederii crescute în profesorii care au corectat lucrările la Bacalaureat și Examenele Naționale se creionează tot mai puternic cauzele care au dus la această situație: timpul insuficient pentru corectarea lucrărilor și lipsa de pregătire a celor care le evaluează.

Diferențele majore de punctare a unor lucrări de la Bacalaureat scad încrederea și așa șubredă în profesorii corectori. Anul acesta s-a depus cel mai mare număr de contestații din istoria recentă a examenului de Bacalaureat. Vorbim despre peste 62 de mii de cereri de recorectare a lucrărilor față de o medie de 40 de mii în ultimii ani.

Rezultatele de la a doua corectare au sfidat uneori logica. În Gorj doi elevi notați cu 2,25 și 6, la matematică, au obținut la contestații 7,90 și 10. Un alt elev care a luat 6 la matematică a primit 10 după recorectare. Cum au putut să greșească atât de mult profesorii corectori explică la RFI Oana Mosoiu, expert educațional.

În interviul realizat de Andreea Pietroșel, Oana Mosoiu subliniază că cele mai mari diferențe în notarea lucrărilor apar din cauză că profesorii corectori trebuie să lucreze contratimp.

Oana Mosoiu, expert educațional: Profesorii corectori nu au suficient timp pentru a parcurge lucrările așa cum ar trebui