ReSoluții la Street Delivery: Festivalul se mută în cartiere și ne ajută să ne cunoaștem orașul

street-delivery-840x326.jpg

street delivery 2020

Weekend-ul 3-5 iulie aduce proiecții de film pe bloc în Pantelimon, expoziții în scări de bloc și picturi murale în cartiere.

Pandemia de coronavirus i-a obligat pe organizatorii Street Delivery să regândească evenimentul care a fost organizat timp de 14 ani în centrul capitalei, pe strada Arthur Verona.

Redescoperă cartierele din București în 3 zile

Street Delivery 2020 ia anul aceasta forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus online. Organizatorii au aprobat aproape 100 de proiecte prin care “participanții încearcă să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața în cartier mai bună, mai sustenabilă și pregătită pentru situații de criză”, spune la RFI Cristian Neagoe, unul dintre co-fondator Street Delivery.

“Stând în izolare ne-am dat seama că sunt foarte multe zone în București care duc lipsă de un pic de culoare sau activitate culturală. Când ești închis într-un apartament din Pantelimon, Berceni sau Piața Chibrit și nu ai acces la centru unde se întâmpla mare parte din activitatea culturală a orașului, trebuie să regândim moduri noi de a satisface nevoia culturală care e una de bază.”

Ediția Balconiada, etapa concerte

Inițial, echipa se gândea să amâne evenimentul, dar după mai multe re-gândiri ale situației, și-a dat seama că acum e nevoie de Street Delivery mai mult decât oricând. În ediția cu numărul 15 vor fi concerte din balcoanele unor artiști.

Scena de muzică se va muta în scări de bloc, piaţete şi grădini, iar coloana sonoră va fi asigurată de Jurjak, Valeria Stoica, Gabriel Bălaşa, Alexandra Stroe, Cozy Poetry, Uncut iniţiat de Cătălin Rulea şi Soundsphere Live Show.

Cristian Neagoe, co-fondator Street Delivery: Nevoia culturală e una de bază și o simțim foarte puternic mai ales când nu o avem

Pentru cinefili a fost pregătită o selecţie de scurtmetraje de la ShortsUp şi Animest, iar Festivalul Filmului European aduce filme din izolare, prin proiectul Cinem@casă, care vor rula pe Aleea Mozaicului nr. 4 (Pantelimon) şi la Deschis Gastrobar.

Ioana Mischie va prezenta trailerul „Tangible Utopias”, o experienţă interactivă de realitate virtuală bazată pe scenarii de viitor imaginate de copiii din cadrul proiectului Government of Children.

Cristian Neagoe, co-fondator Street Delivery: Nevoia culturală e una de bază și o simțim foarte puternic mai ales când nu o avem