Nelu Tătaru: Vineri va începe livrarea măștilor de protecție pentru persoanele cu venituri mici

ministrul_nelu_tataru_la_cluj.png

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Sursa imaginii: 
Mediafax Foto

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că vineri se va semna contractul pentru 115 milioane de măşti, care urmează să fie distribuite către 2,3 milioane de persoane cu venituri mici. Potrivit ministrului, întreaga cantitate trebuie livrată în 7 zile.

"Au fost 14 firme care au avut ofertă conformă. Firma câştigătoare are termen 7 zile să livreze toată cantitatea. Mâine dimineaţă se semnează contractul şi va începe şi livrarea. 115 milioane de măşti", a spus ministrul Sănătății, citat de Hotnews.ro. Măștile vor fi distribuite direcțiilor de sănătate publică, acestea având situația beneficiarilor pe fiecare unitate administrativ- teritorială în parte.

Măștile de protecție vor fi transportate direct  la direcțiile de sănătate publice în termenul maxim de până la 7 zile și vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitar.

Fiecare persoană eligibilă va primi un număr de 50 măști de protecție, transmite Ministerul Sănătății. Vor beneficia de acest sprijin, aproximativ 2 300 000 de persoane, după cum urmează:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările și completările ulterioare;
d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și art.58 din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.