Franța: Se redeschid cinematografele și stadioanele

000_1to2r5.jpg

AFP - STEPHANE DE SAKUTIN

Cinematografele şi cazinourile vor fi redeschise de luni în Franţa, a anunţat Guvernul în noaptea de vineri spre sâmbătă, precizând că publicul va avea acces pe stadioane începând din 11 iulie. Se va permite accesul pe stadioane a cel mult 5.000 de spectatori, conform AFP.

"Ameliorarea situaţiei sanitare'' în legătură cu pandemia de Covid-19 permite ''ridicarea anumitor restricţii, cu condiţia ca fiecare să fie în continuare vigilent'', a precizat Executivul francez într-un comunicat.

Campionatul de fotbal francez  a fost definitiv oprit la 8 martie din cauza epidemiei. Liga profesionistă de fotbal speră ca sezonul viitor să înceapă pe 23 august. 

Franţa a înregistrat 14 noi decese din cauza Covid-19 în spitale în ultimele 24 de ore, numărul total al morţilor ajungând la 29.617 de la începutul epidemiei, potrivit unui bilanţ oficial publicat vineri.                

Numărul maxim de 5.000 de spectatori pe stadioane şi hipodroame ar putea fi schimbat dacă situaţia sanitară se îmbunătăţeşte de la mijlocul lunii august, a precizat Guvernul.