MAE avertizează asupra prelungirii timpilor de așteptare la granița dintre Bulgaria și Grecia

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care intenționează să călătorească în Grecia asupra prelungirii timpilor de așteptare la granița dintre Bulgaria și Grecia.

 

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă asupra riscului de creștere a timpilor de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea - Makaza, Svilengrad - Ormenio)”, a transmis MAE.

Potrivit instituției, singura cale de acces rutier pentru cetățenii din Germania, Polonia, Croația, Serbia, Bulgaria și România către destinațiile turistice din Grecia o reprezintă tranzitul prin Bulgaria.

Prelungirea timpilor de așteptare este cauzată de „reintroducerea de către autoritățile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie crește considerabil timpul alocat controlului acestora”. MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la Ambasada României la Atena și la Consulatul General al României de la Salonic.