Preotul Constantin Necula: E nevoie de touch, nu de touch screen ca să funcționeze școala

scoala_5.jpg

Educatie online

"Nimeni nu s-a gândit că va auzi copiii spunând că le este dor de școală". O spune la RFI preotul Constantin Necula care coordonează în prezent un studiu despre impactul pandemiei asupra elevilor, dar și a profesorilor.

În viitorii ani vom vedea rezultatele consumului neurologic la care au fost supuși atât elevii, cât și profesorii în timpul pandemiei crede preotul sibian.
Coordonează pentru moment o cercetare alături de o echipă de medici neurologi pentru a afla cum au trecut tinerii prin școala online, dar și care au fost provocările cu care s-au confruntat profesorii.

Oboseala profesorilor este altfel decât cea de la catedră

“Pregătirea intensă pentru ore, descoperirea de kit-uri cât mai impresionabile. A fost o concurență pentru ei pentru a reuși să-și digitalizeze mesajul. Cred că se va obosi ușor și deja e nevoie de o temperare a acestui efort”, spune preotul Constantin Necula.

Avem o generație de prieteni și dacă reușim să îi ținem prieteni, suntem salvați

“Micile familii care alcătuiesc clasele au mers mai departe”, spune preotul. Am fost martor la câteva momente emoționante: împliniri de majorat sau de 14 ani la care au participat colegii și și-au trimis prin curier torturi, înghețată, semne de prietenie. E o generație specială aceasta", conchide preotul sibian.

 
Preotul Constantin Necula: E nevoie de touch, nu de touch screen ca să funcționeze școala