Educaţia sexuală, înlocuită cu „educație sanitară” și predată doar cu acordul părinților

Camera Deputaţilor a votat, miercuri, proiectul privind educaţia sexuală în şcoli, cu modificări. Materia se va numi „educaţie sanitară”, nu sexuală și va fi predată doar cu acordul părinților.

Deputații au adoptat miercuri, cu 269 "pentru", 3 "împotrivă" și 35 "abțineri", proiectul prin care este eliminată sintagma „educație sexuală” din lege, înlocuind-o cu „educație sanitară”. Derularea acestor programe ar urma să se facă să se facă doar cu acordul scris al părinților.

Marți, Comisia Juridică a dat  raport favorabil pe varianta propusă de PSD și PNL . În urmă cu o săptămână, la Comisia de Muncă a Camerei Deputaților patru parlamentari PSD și PNL au propus ca programele de educație care includ educația sexuală să se desfășoare doar cu „acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor”. Amendamentul nou introdus prevede "Derularea sistematică în unitățile școlare cu acordul scris al părinților sau reprezentanților legali ai copiilor de programe de educație pentru viața inclusiv educație sanitară în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și gravidității minorelor". (Autorii amendamentului: Robert Sighiartău (PNL), Florica Cherecheş (PNL), Elena Hărătău (PSD), Steluţa-Gustica Cătăniciu (neafiliat), Adrian Solomon (PSD), Nicuşor Halici (PSD) şi Titus Corlăţean (PSD), potrivit Mediafax.ro. Camera Deputaților este forul decizional, legea urmează să meargă la promulgare la președintele Klaus Iohannis.