Încă 86 de milioane de copii vor fi afectați de sărăcie ca urmare a crizei Covid (Raport)

copii.png

Copii din Africa de Sud, mai 2020
Image source: 
AFP via France24

Potrivit unui studiu realizat de ONG-ul Salvați copiii și UNICEF, numărul copiilor care trăiesc în sărăcie ar putea crește cu 86 de milioane față de anul trecut, din cauza consecințelor economice ale pandemiei Covid -19.

Astfel în lume vor fi 672 de milioane de copii afectați de sărăcie, din care două treimi în Africa Subsahariană și Asia de Sud.

Dar creșterea numărului de copii afectați de sărăcie din cauza pandemiei ar avea loc în principal în Europa și Asia Centrală, potrivit studiului care se bazează pe predicțiile Băncii Mondiale, ale Fondului Monetar Internațional și pe datele demografice din 100 de țări.

"Amploarea dificultăților financiare cu care se confruntă familiile amenință progresul înregistrat de-a lungul anilor în reducerea sărăciei copiilor și lipsa serviciilor esențiale", a declarat Henrietta Fore, directorul UNICEF.

Acționând prompt și eficient, „putem combate amenințarea pandemiei asupra celor mai sărace țări și a unora dintre cei mai vulnerabili copii”, declară Inger Ashing, directorul Salvați Copiii.  Aceștia sunt „foarte vulnerabili chiar și pe perioade scurte de foamete și malnutriție, deoarece pot fi afectați pe tot parcursul vieții”, a spus ea.

Cele două organizații solicită guvernelor să își extindă rapid sistemele de asigurări sociale și mesele școlare pentru a limita efectele pandemiei.

 

Traducere de Anda Costiuc, după France24