1 iunie la Muzeul Național Cotroceni

01_muzeu.jpg

Image source: 
site-ul Muzeului Național Cotroceni

Copiii și părinții pot petrece ziua de 1 iunie într-un loc de poveste, încărcat de istorie. Muzeul Național Cotroceni își va deschide porțile cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, potrivit unui anunț postat pe pagina de facebook a instituției. Vizitarea se va face doar pe baza unei programări prealabile cu minim 48 de ore înainte, în funcție de capacitatea de vizitare.

 

Grupurile de vizitatori vor putea fi alcătuite din cel mult 5 persoane, iar turul ghidat va fi unul standard – turul clasic – și va dura maximum 60 de minute. Vizitatorii, inclusiv copiii cu vârsta de 5 ani sau mai mare, au obligația de a purta mască şi mănuşi de protecţie începând de la intrarea în pavilionul de acces, pe toată durata vizitei.

  • Vizitatorilor li se va măsura temperatura la punctul de acces. Muzeul Național Cotroceni limitează accesul, fără excepție, pentru persoanele care au o temperatură de peste 37,3 grade sau care prezintă simptome de afecţiuni respiratorii.
  • Vizitatorii vor trebui să respecte distanţa de 2 m, pe tot parcursul vizitei. Aceștia vor primi soluţiile dezinfectante puse la dispoziţie de muzeu;
  • Se recomandă un bagaj minim astfel încât să nu fie necesară lăsarea acestuia la garderobă, pe durata vizitei; 
  • De asemenea, se recomandă, pe cât posibil, plata cu telefonul sau cardul;
  • Accesul în magazinul de prezentare se va face individual, fără atingerea produselor expuse;
  • Accesul adulților se face în baza unui act de identitate în original;
  • Vizitarea se va face doar pe baza unei programări prealabile cu minim 48 de ore înainte, în funcție de capacitatea de vizitare. Telefon Programări: ‪021.317.31.00/ Email: vizitare@muzeulcotroceni.ro

Muzeul Național Cotroceni este amenajat în cadrul unui monument istoric reprezentativ pentru arhitectura românească de la sfârşitul secolului al XIX-lea, Palatul Regal Cotroceni, care a integrat remarcabil o parte din arhitectura medievală a mănăstirii ctitorite de domnul Ţării Româneşti, Şerban Cantacuzino, către finele veacului al XVII-lea. Specificitatea îi este conferită de îmbinarea caracteristicilor unui spaţiu memorial, cu o istorie de aproape 350 de ani, cu cele ale unui muzeu de artă decorativă.