Coronavirus: Parlamentul European sprijină logistic autoritățile locale

pe.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / European Parliament

Parlamentul European a contactat autoritățile locale din cele trei locuri principale de desfășurare a activității sale (Strasbourg, Bruxelles și Luxemburg) pentru a-și oferi sprijinul în gestionarea consecințelor socio-economice ale crizei, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

„Suntem cu toții implicați într-o situație de urgență care afectează viețile oamenilor. Această criză trebuie să ne împingă pe toți, inclusiv instituțiile, să dăm un exemplu bun”, a declarat președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Parlamentul European oferă aproximativ 7.000 de porții de mâncare pe săptămână, începând cu 14 aprilie, distribuite în colaborare cu diverse asociații caritabile: Resto du Coeur Saint Gilles, DoucheFLUX, Crucea Roșie, Mother Teresa și CPAS Ixelles. De asemenea, Parlamentul a început să livreze mâncare pentru personalul medical din spitalul Saint Pierre.

În plus, 100 de femei vulnerabile au beneficiat de un adăpost în clădirile PE din Bruxelles. Începând cu 29 aprilie, Samusocial din Regiunea Bruxelles gestionează instalațiile complet echipate din clădirea Kohl a PE. Parlamentul furnizează și serviciile de catering aferente, 7 zile pe săptămână, într-o cafenea care a fost reamenajată pentru a respecta toate măsurile de precauție.

Parlamentul European a pus la dispoziție o parte din flota sa de automobile și de camioane pentru transportul de provizii și mâncare oferite asistenților medicali și medicilor.

Parlamentul cooperează cu Crucea Roșie la nivel local, în coordonare cu orașul Strasbourg, și furnizează 500 de porții de mâncare pe zi, șapte zile pe săptămână pentru persoanele aflate în dificultate.

În colaborare cu prefectura Bas-Rhin, un centru de testare pentru COVID-19 a fost deschis în sediul Parlamentului European din Strasbourg, pe 11 mai, în clădirea Louise WEISS. Patru laboratoare medicale pentru diagnostic din regiune sunt disponibile, iar testările populației sunt supervizate de Agenția Regională pentru Sănătate din Grand-Est (ARS) și de prefectura Bas-Rhin. PE a oferit, de asemenea, și flota sa de automobile/camioane din Strasbourg pentru transportul de provizii, dacă este necesar.

În Luxemburg PE cooperează cu asociațiile locale Abrigado, Caritas și Crucea Roșie și oferă 500 de porții de mâncare pe zi, șapte zile pe săptămână pentru persoanele aflate în dificultate. Mai multe cabine de interpretariat (cu ferestre de sticlă), utilizate de obicei pentru misiuni externe, au fost oferite unei case de tratament de la Bettembourg, pentru a permite rezidenților să își vadă rudele, după o perioadă lungă de izolare, fără riscul de contaminare.

Măsurile de precauție actuale pentru limitarea răspândirii COVID-19 nu au afectat capacitatea Parlamentului European de a asigura funcțiile legislative, bugetare și de control ale instituției, se precizează în comunicat.

 

Comunicatul integral aici