Mesajul ambasadorului României la Paris după ce șapte angajați ai misiunii diplomatice au fost confirmați cu coronavirus

luca_niculescu.jpg

Image source: 
Facebook/Ambasada României în Franța

Șapte persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Starea lor de sănătate este bună, dă de veste într-o postare pe Facebook ambasadorul Luca Niculescu.

MAE precizează că „Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora”, după ce șapte angajați ai Ambasadei României la Paris au fost testați pozitiv cu COVID-19.
 
MAE menționează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare. MAE mai arată că activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente.
 
La rândul său, ambasadorul Luca Niculescu precizează, într-o postare pe Facebook, următoarele: "Am făcut câteva teste la sfârșitul săptămânii trecute și aseară am primit rezultatul: unii dintre colegii din ambasadă au fost testați pozitiv. Starea lor de sănătate este bună. Din cauza acestei situații și a măsurilor de izolare care se impun, activitatea ambasadei va fi restrânsă. Ne străduim însă să preluam în continuare, pe liniile telefonice și pe adresa de mail cunoscute toate apelurile celor care sună pentru urgențe consulare. Le mulțumesc autorităților române și franceze, colegilor din Ministerul Român de Externe, pentru tot sprijinul din aceste zile. Și, alături de colegii mei, vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere și urările de însănătoșire pe care le primim".