Cristian Curus, Triptago: O asigurare care începe de la 74 de lei poate salva vacanțe de mii de euro

În plină pandemie de coronavirus oamenii au început să cumpere vacanțe pentru sărbătorile de iarnă. Clienții sunt însă mai precauți și cumpără pachete mai flexibile care asigură rambursare. 

Clienții optează pentru pachete mai scumpe și care le oferă o flexibilitate de anulare mai mare în contextul pandemiei de coronavirus. Este vorba aici despre pachete care le asigură oamenilor recuperarea banilor pe cazare cu până la câteva zile înainte de plecare sau modificarea biletelor de avion fără penalizări foarte mari.

Cristian Curus, directorul unei agenții de turism online care nu e afectată de criză spune că mulți au început să solicite un produs de asigurare storno. Atenție însă, acesta nu își face efectul în cazul unei pandemii deoarece este caz de forță majoră și asiguratorii nu vor despăgubi astfel de pachete explică el. 

Perspectiva nu e atât de sumbră 

Lumea se gândește în continuare la vacanțe spune Cristian Curus care a vândut deja pachete pentru sărbătorile de iarnă și destinații exotice pe care turiștii își propun să le viziteze anul viitor.

Recomandarea agențiilor de turism: Nu cumpărați pachete de vacanță fără o asigurare

Costurile unei asigurări sunt infime în comparație cu banii care pot fi pierduți în caz de anulare a vacanței. Cristian Curus își amintește că a avut un caz în care la un pachet de peste 3000 de euro pentru Maldive un client a refuzat o asigurare de 159 de lei care l-ar fi asigurat în cazul unei probleme de sănătate în familie. Din păcate problema a apărut și clientul a pierdut toți banii.

Cristian Curus, Triptago: Se vând în continuare vacanțe dar oamenii se orientează spre pachetele de Crăciun