Pandemia de coronavirus a ucis peste 10.000 de persoane în trei luni

coronavirus_10.000_de_morti.jpg

Image source: 
Bing Guan, Reuters

Situația în Europa și în Statele Unite e din ce în ce mai îngrijorătoare.

Reperul sumbru vine la aproape trei luni de la momentul în care coronavirusul a fost identificat pentru prima dată în Wuhan, capitala provinciei China Hubei.

De atunci coronavirusul s-a răspândit pe toate continentele cu excepția Antarcticii și a infectat aproximativ 250.000 de persoane după estimările specialiștilor de la John Hopkins University.

Situația în Europa și în Statele Unite e din ce în ce mai îngrijorătoare

Italia continuă să fie cea mai afectată țară de pe continent, cu 41.000 de imbolnaviri din cele 100.000 înregistrate pe bătrânul continent. Acest record negru plasează de altfel peninsula în topul deceselor cauzate de Coronavid-19 după ce bilanțul autorităților italiene l-a depășit pe cel din China în ceea ce privește numărul de morți.

Specialiștii chinezi care au oprit epidemia în Wuhan sunt uimiți de ce au găsit în Italia. Ei reclamă faptul că  e încă foarte multă lume pe stradă. În plus, transportul public încă funcționează, au loc petreceri în hoteluri iar  oamenii nu poartă măști de protecție. 

40 de milioane de persoane intră în carantină în California

Situația se agravează și în Statele Unite unde numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a trecut deja de 13.000 în doar 20 de zile. Autoritățile americane cred însă că nu există momentan o evidență corectă din moment ce Washingtonul nu a testat toți pacienții din cauza lipsei de teste cu care se confruntă.

Departamentul de Stat American a emis o directivă prin care cere tuturor cetățenilor să nu călătorească din cauza pandemiei de coronavirus. Statul California este primul care a decretat carantină. 40 de milioane de persoane sunt sfătuite de autorități să stea acasă pentru a preveni răspândirea pandemiei. Măsura va afecta cel puțin jumătate din populația statului, estimează guvernatorul Californiei.

Datele sunt furnizate de John Hopkins University, care lucrează îndeaproape cu Organizația Mondială a Sănătății.