GCS: Dezmințim că două spitale din Capitală pregătesc șomaj tehnic. Informațiile sunt false

Urmare a unor informații apărute în spațiul public, conform cărora două spitale din Capitală- Spitalul Universitar de Urgență București și Spitalul Elias- pregătesc șomaj tehnic, Grupul de Comunicare Strategică a făcut următoarele precizări.

“Dezmințim categoric informațiile apărute în articolul https://www.stiripesurse.ro/surse-spitalele-elias-si-universitar-pregate... , ca urmare a precizărilor făcute de reprezentații celor două spitale.

Managerul Spitalului de Urgență București, Adriana Elena Nica, a transmis că informațiile prezentate în articol sunt false și nu a primit vreo solicitare din partea publicației în cauză sau a autorului acestui material să confirme sau să infirme informațiile prezentate.

Domnia sa a precizat că în cursul zilei de joi, 19 martie a.c., a avut loc o ședință cu șefii de secție și asistentele șefe în care s-a discutat organizarea activității pe echipe distincte de lucru, pentru a proteja personalul medical, „nicidecum «pentru a trimite o parte din personal în șomaj tehnic», așa cum în mod fals este prezentat în articol”.

De asemenea, managerul Spitalului Elias, Mugur Ardelean, a precizat că informațiile prezentate în articol sunt false și nu a fost solicitat de autorul materialului să confirme sau să infirme informațiile publicate. Domnia sa a menționat că nu s-a pus problema intrării personalului în concediu sau în șomaj tehnic, întreg personalul spitalului fiind la dispoziție, iar din punct de vedere a programului de lucru a fost operată o decalare în acord cu recomandările primite. “, se arată în comunicatul GCS, remis presei.

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția că dorește o bună colaborare cu toate instituțiile de presă și face apel la o corectă și obiectivă informare a opiniei publice. În același timp, Grupul de Comunicare Strategică precizează că va utiliza toate instrumentele necesare pentru a preveni afectarea stabilității sociale prin propagarea de informații false.