COVID-19: Autoritățile anunță noile cazuri de două ori pe zi

covid-19-4908692_1920.jpg

Image source: 
pixabay.com

Duminică au fost confirmate noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în România, cu o zi înainte de instituirea stării de urgență. Autoritățile au anunțat că de acum înainte vor comunica bilanțul îmbolnăvirilor de două ori pe zi. 

Grupul de comunicare strategică va transmite informărilelegate de coronavirus și evoluția epidemiei la ora 10.00 și la ora 18.00. Secretarul de stat în ministrul Sănătății Nelu Tătaru a precizat că această decizie aparține Ministerului de Interne.

Potrivit bilanțului actual, cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti - 34. cele mai afectate județe sunt Hunedoara, cu 20 de îmbolnăviri, Timiș - 15 și Constanța - 9, 

Nouă pacienți s-au vindecat..

"Spitalele de Boli Infecțioase vor prelua acești pacienți, cele 7 clinici prezentate încă de la început vor prelua cazurile grave și cele critice, iar spitalele județene vor prelua cazurile ușoare și medii.

Cazurile non-coronavirus vor fi preluate de celelalte. Totodată, vor exista centre de triaj, pentru a separa pacienții infectați de ceilalți cu alte patologii. Matei Balș și Victor Babeș vor începe să preia doar patologii de coronavirus. Măsurile vor merge spre limitarea focarelor și împiedicarea transmiterii interumane între focare. Creșterea lentă a răspândirii permite spitalelor să trateze cazurile.

Un singur pacient din cei 96 internați are o stare mai gravă, dar având în vedere că venea cu afecțiuni medicale grave și pe medicație, putem spune că evoluția sa este bună.

Sunt foarte mulți aflați în carantină veniți din afară, care sunt testați. Dar pronosticul este bun, media de vârstă este mică 30 de ani. Situația va fi mai dificilă când vor apărea cazurile cu persoane în vârstă infectate" -
a transmis anterior Nelu Tătaru. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă seara, că România va intra în stare de urgență începând de luni.