Tehnici de supraviețuire pe timp de coronavirus de la Oamenii care fac Orașul

Plătești facturile direct printr-o aplicație care devine gratuită în cea mai aglomerată lună din an. Primești ajutor în lupta cu fake news-urile printr-un produs dezvoltat de Code for Romania și afli de la un coach ce beneficii ai când muncești de acasă.

 

Bucureștiul, ca și celelalte orașe, este din ce în ce mai gol după apelul autorităților care ne sfătuiesc să stăm cât mai departe de locurile aglomerate. Numeroase evenimente au fost anulate sau amanate, teatrele de stat și-au suspendat reprezentațiile până la finalul lunii și ne trezim forțați să ne ducem mai departe din intimitatea apartamentului viața așa cum o știam până acum.

Avem în continuare de făcut plăți, mai ales în luna martie. Avem nevoie de ajutor în lupta cu fake news-urile care ne invadează feed-ul de Facebook și mai ales avem nevoie să învățăm să lucrăm de acasă. Cum vom reuși să facem toate aceste lucruri? Oamenii care fac Orasul vin cu soluții gratuite și cu un scurt ghid de supraviețuire în timp de pandemie.

Sari peste cozi și plătește-ți toate facturile printr-o singură aplicație

Condițiile de criză impun comportamente de criză dar aduc și soluții de la antreprenori. Una dintre ele este cea oferită de o aplicație românească pentru plata facturilor, care a devenit integral gratuită în contextul pandemiei cu Covid-19. 130.000 de români o folosesc deja spune Adrian Cighi, co-fondator Pago. Din moment ce luna martie este una extrem de aglomerată din punct de vedere al plăților către stat și nu numai, antreprenorul a decis să ofere gratuit aplicația tuturor celor care doresc să își plătească facturile din confortul și siguranța propriei case.  

Code 4 Romania începe lupta cu fake news-urile despre coronavirus

ONG-ul a pus la punct un task force pentru a acorda suport Departamentului Pentru Situații de Urgență. Specialiștii mobilizați de Code for Romania vor colabora cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și Guvernul României pentru a dezvolta 4 soluții. Una dintre ele este o platformă care va ajuta populația în lupta cu fake news-urile. Cei care vor să dea o mână de ajutor se pot înscrie începând de azi în HackDay spune OIivia Vereha, co-fondatorul ONG-ului.

Cei care vor să dea o mână de ajutor se pot înscrie aici

Cum să lucrezi de acasă dacă nu ai mai făcut-o până acum 

Pandemia de coronavirus a convins tot mai multe companii să își detașeze angajații la domiciliu. Cei mai mulți dintre ei învață pentru prima oară să lucreze de acasă, în condițiile în care România era printre țările în care această metodă de lucru era extrem de puțin folosită. Doar 0,4% dintre angajații români au muncit până acum de acasă.
Așadar vorbim despre o metodă de lucru nu foarte familiară angajaților români, dar care vine la pachet cu multe beneficii.
Madi Rădulescu lucrează de acasă de când se știe. În meseria ei de coach a descoperit care sunt beneficiile pe care le aduce la pachet așa numitul work grom home.

 

 
Scurt ghid de supraviețuire în oraș în caz de pandemie