Universitățile cer să fie închise: Siguranța studenților și a profesorilor e pe primul plan

Rectorii a șapte universități publice din București solicită, prin scrisori comune, clarificări privind oportunitatea suspendării cursurilor „față în față”. Solicitarea e transmisă atât Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, cât și Ministerului Educației și Cercetării.

Rectorii instituțiilor de învățământ superior care su semnat Scrisoarea reprezintă următoarele instituții de studiu: Universitatea din București, Academia de Studii Economice, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Universitatea Națională de Muzică, Universitatea Politehnică, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară și Universitatea Tehnică de Construcții.

Semnatarii solicită „un punct de vedere legat de oportunitatea întreruperii cursurilor în universitățile din București (….) având în vedere atât siguranța tuturor membrilor din comunitatea universitară, cât și armonizarea cu măsurile din zona de învățământ preuniversitar.”

De asemenea, reprezentanții celor șapte universități solicită Comitetului și o estimare cu privire la durata sistării cursurilor și la data optimă de reluare a acestora.

Nu în ultimul rând, aceleași clarificări sunt solicitate și Ministerului Educației și Cercetării într-o Scrisoare comună semnată de cei șapte rectori: „Menționăm că, în situația suspendării cursurilor, universitățile noastre vor asigura pentru studenții lor activități didactice în regim online, iar serviciile administrative ale universităților vor funcționa în continuare”.

Rectorii universităților menționate asigură întreaga comunitate academică de faptul că siguranța studenților, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar este pe primul plan și că, în funcție de evoluția situației și de deciziile autorităților centrale, vor fi adoptate toate măsurile care se impun.